Luova lava -toiminta

Kesällä 2024 Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry järjestää yhteistyössä paikallisseurojensa ja muiden yhteistyötahojen kanssa Luova lava -päiväleirejä eri puolilla kulttuurista Keski-Pohjanmaata. Tälle sivulle on listattu järjestettävät leirit. Ilmoittautumispainikkeesta saat lisätietoa kyseisestä leiristä.

Leireillä touhutaan yhdessä rennon tekemisen, leikin, liikunnan ja luovan toiminnan äärellä sekä opetellaan ryhmätyötaitoja. Leirien aikana leiriläisille tarjotaan lämmin ateria ja heidät on vakuutettu.
Leirin ohjaajina toimivat Keski-Pohjanmaan Nuorisoseuran ohjaajat sekä paikalliset apuohjaajat.


10.6.-14.6.2024

Luova lava -päiväleiri

Savelan Nuorisoseuralla, Ylivieskassa. 


24.6.-28.6.2024

Luova lava -päiväleiri

Sievinkylän Nuorisoseuralla, Sievissä. 


Kuvia ja kuulumisia kesän 2023 leireiltä!

Keskusseura järjesti yhdessä paikallisseurojensa kanssa kaksi Luova lava -päiväleiriä kesäkuussa Ylivieskan Nuorisoseuralla ja Sievinkylän Nuorisoseuralla. Leireille osallistui yhteensä 29 alakouluikäistä lasta ja paikallisia nuoria toimi apuohjaajina yhteensä yhdeksän.

Toiminnan järjestämiseen on saatu avustusta Aluehallintovirastolta. Päiväleirien ruokahuollosta vastasivat paikallisseurojen ahkerat talkoolaiset ja ohjelmasta keskusseuran toiminnanohjaaja Jonna sekä kesätyöntekijä Sina Roinesalo sekä talkoolaiset. Luova lava -päiväleirit noudattavat Suomen Nuorisoseurojen konseptia ja painottuvat sisällöltään luovan tekemisen, muun muassa tanssin, teatterin, musiikin, kädentaitojen aloille liikuntaa unohtamatta.

26.-30.6.2023 Päiväleiri Sievinkylän Nuorisoseuralla.


12.-16.6.2023 Päiväleiri Ylivieskan Nuorisoseuralla.Kuvia ja kuulumisia kesän 2022 leireiltä!

6.-10.6.2022 Päiväleiri Ullavan Ylikylän Nuorisoseuralla.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Ullavassa päiväleirille osallistui 12 lasta! 

Viisi touhukasta päivää Ullavassa nuorten ohjaajien vetämänä!

Toiminnanohjaajan tehtävä oli huolehtia, että kaikki toimii eikä kenelläkään ole nälkä. Kesäohjaajamme Sina Roinesalo vastasi leirin ohjelmasta yhdessä paikallisten nuorten apuohjaajien kanssa. Reippaat leiriläiset antoivat luovuutensa kukkia muun muassa yhteistä näytöstä ja sanomalehteä toteutettaessa. Leikkiä, laulua, luovuutta, tanssia, näyttelemistä, piirtämistä, askartelua, leipomista, järjestelyä, ryhmätyötä, kisailua, suunnittelua, harjoittelua, jännitystä ja itsensä ylittämistä!

Kiitokset kaikille sekä kiitokset yhteistyöstä Ullavan Ylikylän Nuorisoseura!

13.-17.6.2022 Päiväleiri Kokkolassa Isojärven Nuorisotalolla.

Kokkolan Luova lava -päiväleiriltä touhukkaiden lasten ja reippaiden apuohjaajien kanssa ei tullut tylsää! Saatiin muun muassa oppia, että luovuutta voi harrastaa monella tapaa! Se voi ilmetä kukkina letissä tai yhteisessä aamutuokiossa pohtiessamme sitä, mitä kaikkea pahviputkilla voikaan touhuta. Lisäksi leikittiin, laulettiin, tanssittiin, pelattiin, kisailtiin ja askarreltiin. Perjantain Hetki Taiteilijana -näytökseen saatiin aikaiseksi monipuolinen esitys, joka sisälsi muun muassa tanssia, kuppikonsertin, vitsejä, kolmiulotteisen taideteoksen sekä rosvonäytelmän!