Vuoden 2023 keskipohjalainen nuorioseura ja nuorisoseuralainen valittu!

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura jakoi alueellisia tunnustuksia kevätkokouksessaan Pulkkisen-Haukilahden Nuorisoseurantalolla Vetelissä lauantaina 15.4.2023. Vuoden keskipohjalaiseksi nuorisoseuraksi valittiin Karhi Nuorisoseura Lohtajan Karhista ja Vuoden nuorisoseuralaiseksi Jukka Hilli Kälviän Välikylän Nuorisoseurasta.  

Välikylän Nuorisoseuralla Vuoden 2023 keskipohjalaisen nuorisoseuralaisen kunniakirjaa Jukka Hillille luovuttamassa Manu Sammalkangas, joka on TET-jaksollaan Keski-Pohjanmaan Nuorisoseurassa.


Kälviän Välikylän Nuorisoseura on aktiivinen kulttuuri- ja kylätoimija, jonka kantavana toimijana Jukka Hilli on ollut jo yli puolet elämästään. kotikylänsä nuorisoseuran toimintaan hän tuli mukaan teini-iässä ja johtokunnassa hän on vaikuttanut lähes siitä asti, milloin puheenjohtajana tai muissa luottamustoimissa! Jukka on innokas kulttuuri- ja kotiseutuhistorian harrastaja ja laatinut sekä ohjannut useita näytelmiä ja esiintynyt niissä. Jukalle talkootyö ja naapuriapu ovat elämäntapa ja se näkyy aktiivisuutena ja innokkuutena osallistua myös keskusseuran toimintoihin. Kuluneen vuoden aikana hän on muun muassa ollut mukana nuorten osallisuutta edistävässä hanketoiminnassa Kälviällä sekä tapahtumien järjestämisessä.  

Vuoden 2023 nuorisoseuran kunniakirjan vastaanottivat Karhin Nuorisoseurasta Kimmo Alanko, Jari Karhula ja Jani Huhtala.


Pitkän hiljaiselon jälkeen kevättalvella 2022 aktivoitunut Karhin Nuorisoseura Lohtajalla on saavuttanut lyhyessä ajassa paljon. Heti järjestäytymisensä jälkeen seuran uusi hallitus organisoi pääsiäiskokkotapahtuman ja useita talkoita ja tilaisuuksia seuratoiminnan edistämiseksi. Talkootyönä toteutetut nuorisoseurantalon kuntokartoitus ja korjaussuunnitelma tuottivat tulosta ja seura pokkasi tänä vuonna yhden Suomen suurimmista Kotisetuliiton jakamista korjausavustuspoteista, 50 000 euroa. Nuorisoseurantalon läheisyydessä sijaitsevat luontoreitistöt ovat saaneet lisäarvoa tontille rakennetusta laavusta, mikä myös on Karhin nuorisoseuralaisten aktiivisuuden tulos. Karhin Nuorisoseuran tapahtumissa on runsaasti eri-ikäisiä osallistujia ja organisoinnista huokuu iloinen yhdessä tekemisen meininki.  


Vuonna 2022 vuoden nuorisoseuraksi valittiin Reisjärven Kirkonkylän Nuorisoseura ja vuoden nuorisoseuralaiseksi samaisesta seurasta Mikko Huuskonen. Kyseinen nuorisoseura on rakentanut katetun kesäteatterin katsomoineen Nuorisoseurantalon yhteyteen ja se remontoi taloaan parhaillaan. Seuran harrastajateatteri on toteuttanut useita monipuolisia teatterispektaakkeleita, jollaisia on jälleen luvassa tulevana kesänä.  

jonnak